18 юни 2010

Новите правила за работа

Увод: "Ако не носиш на майтап, не идвай при нас" ООД - това е име на реална фирма в Германия. Нямат уеб сайт, не правят реклами. И са мега популярни и търсени от служители, които искат да се пошегуват с шефовете си.

Екшън: Една от последните поръчки на ООД-то е била да "уведомят" шефа на голяма немска компания за "Новите правила и разпоредби", които той е подписал в края на купона за честване на 35 годишнината от създаването на фирмата.

На сутринта след купона, "служител" влиза при шефа в 8:30, леко разчорлен, подсвирква си "I Can't Dance" на Phill Collins и с невинна усмивка пита: "Къде са кроасаните, бе, шефе?". След което размята пред очите на боса по-долу приложените правила и се нахилва.

Развръзка: Шефът му го поглежда учуден, поглежда листа, прочита приблизително 4 до 5 точки и... получава инфаркт.

Правила и разпоредби за работа в офиса оттук нататък:

1. Работата е почивка. Всеки вид усилие трябва да бъде избягвано. Който се поти по време на работа, да се уволнява веднага.

2. Началото на работното време се определя свободно по преценка на работника, но не се разрешава да е по-рано от 10:00. Преди започване на работа, на работниците се предлагат коасани, сладкиши и кафе.

3. Минималната работна заплата по договор става в размер на 2500 Евро седмично. Допълнително се полагат безплатна храна, бира и цигари.

4. Всеки служител трябва да идва с марков костюм, средствата за който се осигуряват от фирмата.

5. На служители, които са повече от 5 седмици във фирмата, се осигурява служебен автомобил.

6. По време на работа на служителите се разрешава да си тананикат и подсвиркват. Ако някой си тананика Чарт Хит, на останалите се позволява да се полюшват в ритъма му.

7. Обедната почивка е от 12:00 до 15:00 часа. Работодателят трябва да се погрижи за достатъчно и вкусна храна, за напитки към нея и за стаи за почивка след това.

8. Не е позволено да се будят служителите по време на работния сън.

9. Паузата за кафе е от 15:00 до 16:00 часа. Музикалното оформление се осигурява от работодателя.

10.В 17:00 часа приключва работният ден. При напускане на работните места от служителите, шефът се задължава да се ръкува с всеки поотделно и да му изкaже благодарност.

11.Ако някой служител желае да сключи брак, фирмата поема пълните разходи. Сватбеното тържество се състои в жилището на шефа. В такъв случай фирмата преустановява дейност за 8 дни.

12.При разрешаване на спорове между служители се препоръчва да се щадят краката на бюрата и столовете. Бухалки, оръжие и вериги могат да се получат от ръководството на фирмата.

13.Нашият девиз гласи: "Оставай от днешната работа за утре".

Последствията: След завръщането на шефа от болницата, всеки служител е бил задължен да подпише клетвена декларация, че никога повече няма да ползва услугите на ООД-то, за да си прави шега с който и да е друг служител от фирмата. Уволнени няма. И повишение на заплатите в следващите 2 години няма да има.

P.S. Това е вярно - всичко от първия до последния ред. Така да се каже -"по действителен случай"!

0 коментара:

Публикуване на коментар